beats by dre cheap

Pohod na nikad više

- Da si sada ovdje, otišle bismo opet na Skakavac. Danas je pohod :D
• Hvala lijepa, jednom i nikad više.

Ne znam pod kojim sam mračnim silama bila pa sam pristala kada mi je sestra prije nekoliko godina predložila da odemo na studentski pohod na vodopad Skakavac. Hajde bona, nismo nikad bile, hajde, mi smo Sarajke a nikad gore nismo otišle, sramota. Bona Boem, nemaš pojma kakva se prijateljstva tamo mogu sklopiti, svi dišemo istom dušom, nas 31 dijeli jednu kiflu i niko ne ostane gladan. Samo sam lijepe stvari o tom pohodu čula. Svi jedva čekaju taj jedan dan u godini. Hajmo, hajmo, hajmo, ti svakako voliš da hodaš, a gdje ćeš bolje hodanje nego tamo, svjež zrak, sunce, sve čisto, ma milina.
Nisam više mogla njeno moljakanje slušati i pristanem. Dan prije tog dana je bio relativno sunčan ali je tokom noći padala kiša. Nadala sam se da ce pohod otkazati, ali nisu. Dočekalo nas je sivilo dana, težak zrak i hladan vjetar.

• Ja neću...

- Hajmo, hajmo, hajmo, biće ljepše vrijeme, vidjet ćeš, gledala sam na internetu...

Spakujemo ruksake i pjehe do mjesta okupljanja. Nije bilo puno ljudi, u vrh glave 50, što studentata što starijih osoba. Penjemo se mi, meni već mrak na oči pao jer je strmo. Kasnije sam shvatila da je ono bilo zlatno šta nas je čekalo. O tome u drugom postu...

Strangers In The Night
http://boemica.blogger.ba
14/10/2018 11:25