beats by dre cheap

Fur Elise, babo jedna šta nam uradi?!

Sve se počelo prije tačno 9 dana kada nam je hausmajstor Frank pozvonio na vrata i rekao kako će za dva dana podrume krečiti i kako bi bilo dobro da odemo do naše šupe i pregledamo stvari koje su iza pokojne babe Elise ostale. Kontaktirali smo njenu kćerku, njen odgovor je bio da slobodno uzmemo ono što nam se svidi iako sumnja da će nam se išta dopasti jer je njena majka uglavnom skupljala „smeće“. Ostalo da slobodno i mirne savjesti bacimo. Te stvari nikome nisu smetale, a ni mi nismo u to zagledali jer nam ta šupa i nije trebala.

Baba Elise je osim što je bila zaljubljenica u novine i porculanske figure bila i prava Nazi-Braut koja je veličala Hitlerovu ideologiju. Malo malo bi naišli na uramljene Adolfove slike, na uramljene svastike, knjige, članke, poštanske markice sa njegovim likom i tako te stvari, da ne duljim. Imala je jako puno gramofonskih ploča (isključivo schlager), raznih znački, pisama, čestitki, razglednica, dječijih crteža, plišanih igračkica i ono što se nama najviše svidjelo, jako puno društvenih igara. Te društvene igre smo i uzeli.
I zbog tih društvenih igara, posebno zbog jedne naš život se promijenio.

Navukli smo se na igru „Risiko“ neki od vas sigurno znaju o čemu pišem, druge ako zanima neka proguglaju. Stvar je ozbiljna, poslije posla trčimo do kuće, zovemo komšije ispod nas i tu počinje sve, igramo do duboko u noć. Jutros smo se oko tri sata rastali i već dogovorili planove za danas. Jedino o toj igri mislimo i pričamo, ušla nam je u krv. Kakve su to samo slatke prijetnje kako ćemo jedno drugo uništiti kako ću ja otići plačući materi jer će me on naučiti pameti. Komšije, mladi bračni par kao kakvi manijaci kucaju na vrata, sumanuto trče prema onoj igri. To drhtavim rukama i sa žarom u očima drže i glade one figurice. Zaboravili smo i da jedemo i da pijemo i da spavamo, a i kada zaspimo, o toj strateškoj igri sanjamo.

Stvar je alarmantna, we need help!
Image and video hosting by TinyPic

Strangers In The Night
http://boemica.blogger.ba
02/07/2018 23:56