Strangers In The Night

Ti si moja sušta suprotnost, ti imaš sve ono što meni nedostaje...

06.09.2018.

Aprilska ili majska otimačina

Selma je imala 7 godina kada se zaratilo, znači, vrlo dobro je znala i osjećala šta se događa. Znala sam ja sa 5 i pol a ne ona, stara klipača. Ratne traume i dan danas ima ali dvije scene nikako da zaboravi.

„Samo se čulo razbijanje stakla, vrisku, osjetio si paniku i smrad benzina u zraku. Otac je otišao na balkon zajedno sa mnom i gledali smo kako gomila ljudi razbija portale obližnje radnje. Ko je imao kesu sa sobom trpao je hranu tu, ko nije, taj je punio džepove ili zavraćao majice. Svađali su se, otimali jedno od drugoga, vrijeđali se, mlatili. Kralo se uveliko. Na podu si vidio krv, stalko, zgaženo voće, nečije zube i vatru.

Sejo je poludio i počeo da viče: Huligani jedni šta to radite? Sramite se i stidite! Ne kradite! Stokoooo, stoooko jesi li to zbog pudinga udario staricu?! Prestanite!!!! Prestanite sa pljačkom. Lopoviiiii, lopoviiiiiiii šta to radite? Zar je dotle došlo???? Životinje! Đubrad!
I onda je prestao da viče kada je Belmu, svoju ženu ugledao kako iz radnje sa ukradenom robom u rukama pravac stana trči. E tek tad je Boemice moja nastao rat ali ovaj put u mojoj kući. Tjerao je da vrati ukradeno, ona nije htjela, rat je pobogu šta mu je?! Odbijao je da jede ono što je ona otela, poslije je otišao na liniju. Godinama su se zbog toga svađali, i dan danas znaju.

- Sačekaj, pa je li ta radnja bila vaša?

• Ma jok, lokalna radnja ali moj Sejo moralan a oženio nemoralnu Belmu. Tako ti je to u životu.

Drugu traumu mi nikada nije ispričala i nema namjeru.


Image and video hosting by TinyPic